НДК - Национален дворец на културата,   София  

THE UNIQUE VOICES / УНИКАЛНИТЕ ГЛАСОВЕ

Музикално-танцов шоуспектакъл
За това събитие организатора предоставя отстъпка в размер на 70% (за периода от 22 до 24 март) на притежателите на валидна multinet card, без ограничения на броя закупени билети online!
 
Ансамбъл 'Българе' и трио 'Уникалните гласове' Музикално-танцов шоуспектакъл
'THE UNIQUE VOICES'


Описание

Музиката на 'The Unique Voices' е изградена на основата на класическата.

Във всяка тяхна песен се съдържа класически елемент - било вокално, инструментално или по друг начин. Когато, Веселин Вачев, Борис Луков и Георги Петров пеят оперна ария в нея се усеща и поп звученето, обратното - естрадните шлагери звучат като класика. В тази игра на постановки, както я наричат момчетата, едно изпълнение може да включи леко, романтично пеене, което да преминава в църковно звучене и после изцяло в класика - академично пеене, за което не трябва микрофон.

Те са представители на едно ново течение в музиката, което води началото си от великия Лучано Павароти - първият, успял да изведе операта от концертните зали на открито, на стадионите. За да вдъхновиш хора, неизкушени от класиката се иска и артистичност, и подбор на репертоара, и разнообразие в звученето, добър синхрон на гласовете, широта в мисленето. Момчетата имат тези качества.


Когато запеят 'Многоя лета' трудно може да повярвате, че на сцената са само 3-ма души.


Репертоарът им включва песни, изпълнени със смесен камерен оркестър, в който има и бас китара, класическа китара, цигулка, флейта, кларинет. Освен оперни арии, евъргрийни, музикантите изпълняват и много български шлагери, фолклорна и църковнославянска музика, военно-патриотични и възрожденски песни.


Програма на спектакъла:
Интро на роял
Класически блок
Трио 'Сопрано'
Евъргрийни
Соло на китара – Николай Антов
Rock and Roll block – 15 минутна китка
Соло на цигулка – Атанас Славов /Мравчо/ и Филип Стефанов
Руски класики
Вечни български песни
Тракийски танц – ансамбъл 'Българе'

Отзиви и критика

Те са млади, ентусиазирани, талантливи - Веселин Вачев, Борис Луков и Георги Петров. Опитват се да правят нещо ново - да покажат, че класическата музика може да върне хората в концертните зали в България. Не са единствени ще кажете, но повярвайте - заслужава си да бъдат чути. Някой ги наричат 'тримата тенори', други изразиха възхищението си като ги окичиха с гръмкото 'поредната българска мистерия', трети просто се наслаждават на красотата на техните изпълнения.

Така или иначе, те са явление в българската музика Спектакъл 'The unique voices' започва с класиката на италианските арии и преминава към евъргрийните, латино, рокендрол и руски шлагери за да завърши с най-българската песен - 'Моя страна'. Сред участниците са и майсторът на цигулката Атанас Славов - Мравчо, солисти на Национална опера и балет, невероятните танцьори от трупата на Алфредо Торес, Албена Вескова - солистката на НФА 'Българе', както и ансамбъл 'Българе' в една нова светлина.КОМЕНТАРИ КЪМ СЪБИТИЕТО
Все още няма публикувани коментари
Добавяне на коментар
Име: *
E-поща:
Уебсайт:
Мнение: *
Въведете цифрите от картинката
captcha *
Полетата, отбелязани със *, са задължителни
Предстоящите най-скоро събития
04-12-2022 16:15 СЕМЕЙСТВО ФЕЙБЪЛМАН Благоевград
04-12-2022 19:00 ИДИОТСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК Благоевград
04-12-2022 21:45 БРУТАЛНА НОЩ Благоевград
05-12-2022 15:30 МАЛКИЯТ НИКОЛА: КАКВО ЧАКАМЕ, ЗА ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ? Благоевград
05-12-2022 17:15 БРУТАЛНА НОЩ Благоевград
05-12-2022 19:00 КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА Варна продадено
05-12-2022 19:30 МОРАЛЪТ Е ДОБРОТО Благоевград
05-12-2022 21:15 СЕМЕЙСТВО ФЕЙБЪЛМАН Благоевград
06-12-2022 00:05 БРУТАЛНА НОЩ Благоевград
06-12-2022 15:45 ЧЕРНАТА ПАНТЕРА: УАКАНДА ЗАВИНАГИ 3D Благоевград
Можете да прегледате всички налични събития като изберете културен институт